Uniswap token overschrijdt $14 samen met exploderende

Uniswap token overschrijdt $14 samen met exploderende DeFi markt

  • Uniswap’s inheemse UNI heeft all time high prijzen geraakt.
  • UNI passeerde kortstondig het $15 niveau op 27 jan. 2021.
  • UNI werd airdropped aan alle gebruikers die een transactie op het platform maakten voor september 2020.

Het Trust Project is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties dat standaarden voor transparantie opbouwt.

Uniswap, de populairste gedecentraliseerde uitwisseling en een van de top-vijf DeFi-toepassingen door totale waarde vergrendeld (TVL) had Bitcoin Pro onlangs zijn inheemse cryptocurrency, UNI, passeren all-time high prijzen.

UNI werd aanvankelijk via airdrop verdeeld onder alle gebruikers die vóór 1 september 2020 een transactie op het platform deden.

Sindsdien is de gedecentraliseerde exchange (DEX) absoluut van de grond gekomen en heeft het de cryptocurrency en DeFi gemeenschap in het algemeen geboeid.

DeFi toepassingen ervaren een exponentiële groei

UNI sloot zijn eerste week op de markt af voor $5,25 per stuk, maar gleed twee maanden later terug naar het $1,68-niveau. Sindsdien is UNI snel terug geklommen en is onlangs opgelopen tot meer dan $14.

Wanneer we iets verder terugkijken op CoinGecko, kunnen we zien dat UNI is gestegen met maar liefst 136,6 procent in de laatste twee weken en 265 procent in de laatste maand.

Deze stijging valt samen met de algemene toename van interesse en waarde in de DeFi industrie. TVL over alle DeFi toepassingen en platformen staat momenteel op 24,9 miljard dollar.

Wat maakt Uniswap anders?

Uniswap, de huidige gedecentraliseerde cryptocurrency exchange bij uitstek, ontvangt een enorme instroom van geld. Omdat het een volledig gedecentraliseerde beurs is, is het nog nooit zo makkelijk geweest voor projecten om hun cryptocurrency genoteerd en verhandelbaar te krijgen, waardoor er een zeer lage toetredingsdrempel is voor nieuwe DeFi projecten en gebruikers die mee willen doen.

Uniswap beloont ook gebruikers voor het verschaffen van liquiditeit en fungeert als een geautomatiseerde marktmaker voor de cryptocurrency industrie in het algemeen.

UNI Uniswap DeFi

Met Uniswap kunnen gebruikers direct vanuit hun digitale portemonnee communiceren met de exchange, waarbij ze nooit privé-informatie of privésleutels van hun cryptocurrencies hoeven af te geven om toegang te krijgen. Uniswap heeft een systeem gecreëerd waar veel crypto-experts een paar jaar geleden alleen maar van konden dromen, en het genereert ongelooflijk hoge netwerkvergoedingen.

Naarmate DeFi meer doordringt tot de cryptocurrency gemeenschap en mainstream instellingen in het algemeen, kan Uniswap blijven fungeren als de belangrijkste bron van gedecentraliseerde liquiditeit. Dit is een broodnodige service voor een sector die gericht is op het wegnemen van macht van derden. Nu Bitcoin en Ethereum langzaam tekenen beginnen te vertonen van afvlakking na deze historische bull run, lijken deFi projecten zoals Uniswap nog maar net begonnen te zijn.