September 2023

Market Wrap: Bitcoin Claws Back to $ 36.4K While 25% of Ether Options will expire in March

Mindre action på bitcoinmarknaden på onsdagen innebär att handlare sitter ute medan eteralternativen staplas upp för ett första kvartal.

Bitcoin gör vinster, men mycket av dagen såg kryptovalutan i ett innehavsmönster. Under tiden löper en fjärdedel av eteralternativen ut i mars, vilket innebär att handlare gör några satsningar på det första finanspolitiska kvartalet 2021.

Bitcoin (BTC) handlar runt $ 36,286 från och med 21:00 UTC (16:00 ET). Får 5,5% under det föregående dygnet.
Bitcoins 24-timmarsintervall: 32 463 $ – 36 552 $ (CoinDesk 20)
BTC över 10- och 50-timmars glidande medelvärden på timdiagrammet, en haussignal för marknadstekniker.

Bitcoin-handel på Bitstamp sedan 10 januari.

Bitcoin kunde återhämta sig efter ett prisfall på onsdagen. Efter att ha gått så lågt som $ 32 463 runt klockan 01:00 UTC (20:00 ET tisdag) kunde det stanna i ett intervall på $ 34 500 – $ 35 000 innan det bröt ut till $ 36 464 innan det bestämdes till $ 36 286 per presstid.

Trots de senaste timmarna av prisökningar hänvisar analytiker till en dag med liten prisåtgärd som en ”sidled” eller ”platt” marknad. Det är inte klart efter så mycket spänning för världens äldsta kryptovaluta under de första dagarna 2021 vad som kan hända härnäst för priset, enligt Misha Alefirenko, grundare av kryptomarknadstillverkaren VelvetFormula.

„Jag har ingen tydlig syn just nu“, sa Alefirenko till CoinDesk. ”Ser ut som stora killar gick iväg för att vänta och se. Marknaden måste hitta sin egen balans. ”

Bitcoins spotvolymer tog tydligt en andning efter måndagens rekordhöga dagliga zenit på 13,5 miljarder dollar för de åtta börser som spårades av CoinDesk 20. För onsdagen var siffran 4 miljarder dollar per presstid, närmare den senaste månadens 3,8 miljarder dollar dagligen platsgenomsnitt.

Dagliga BTC / USD-volymer på större börser den senaste månaden. (Shuai Hao / CoinDesk Research)

Constantin Kogan, partner på kryptoinvesteringsföretaget Wave Financial, har dock en baisseartad syn på bitcoinmarknaden. „Vi kanske går ännu lägre till 23 000 dollar“, sa Kogan. Eftersom ”köp doppet” är en strategi som används på kryptomarknaden om digitala tillgångar börjar dumpa, kan priserna så småningom hitta sin kortvariga botten. „Det finns en zon från vilken de (handlare) kommer att börja aktivt köpa tillbaka“, tillade Kogan.

Ett annat diagram att notera eftersom bitcoins pris har höjt över 23% hittills i år är det för dollarindex (DXY), ett mått på greenbackens styrka jämfört med en korg med andra fiatvalutor. Den här gången förra året var DXY-indexpriset över 97. Hittills 2021 kämpar det för att hålla sig över 90.

Amerikanska dollarindex 4-timmarsdiagram det senaste året.

Wave Financials Kogan noterade också att det har varit ett närmare, om än motsatt, förhållande mellan USA-ankor och bitcoin för sent. „Nedgången i bitcoin-måndagen inträffade samtidigt med förstärkningen av dollarindexet“, sa han. „Som ett resultat visade de två största valutorna – digitala och traditionella – återigen en omvänd korrelation.“

Eteralternativens utgångar staplas upp i mars

Den näst största kryptovalutan med börsvärde, eter (ETH), var uppe på onsdagen och handlade omkring 1110 dollar och klättrade 2,5% på 24 timmar från och med 21:00 UTC (16:00 ET).

Mängden öppet intresse för eteroptioner gynnar kraftigt den 21 mars. Det är där 25% av nuvarande optioner med öppet intresse finns enligt data från aggregator Skew.

Etheralternativ öppnar ränta efter utgångsdatum.

„Mestadels rullar det“, säger Vishal Shah, grundare av derivatutbyte Alpha5, med hänvisning till en strategi där handlare „rullar upp“ till ett högre lösenpris. Och medan de flesta strejker gynnar ett spotpris under 800 dollar, var majoriteten av affärer för onsdag samtal (62%) kontra sätter (39%).

Flödesorienteringar för nuvarande dag.

Shah berättade för CoinDesk att stapeln den 21 mars upphör att korrelera snyggt med slutet av budgetkvarteret och kan förklara varför det tar lejonens andel av eteralternativen öppet intresse. ”Kvartalsutgångar är vanligtvis större än månadsvis, och mars är nu närmaste kvartalsutgång,” sa han.