September 2023

JPMorgan verwacht dat Bitcoin $146K zal bereiken na Crowding Out Gold.

JPMorgan, de grootste Amerikaanse bank, heeft geschat dat Bitcoin mogelijk een pie-in-the-sky lange termijn doel van $146.000 zou kunnen bereiken.

Zoals strateeg Nikolaos Panigirtzoglou opmerkte, zouden dergelijke enorme winsten mogelijk kunnen zijn als Bitcoin goud blijft verdringen, maar hij waarschuwt ook dat het proces niet van de ene op de andere dag zal plaatsvinden zoals sommige stieren zouden kunnen verwachten:

Een convergentie in volatiliteit tussen Bitcoin en goud zal waarschijnlijk niet snel gebeuren en is in onze gedachten een meerjarig proces. Dit impliceert dat het bovenvermelde theoretische Bitcoin-prijsdoel van 146.000 dollar beschouwd moet worden als een langetermijndoel, en dus als een onhoudbaar prijsdoel voor dit jaar.

„Onduurzame“ doelen

Terwijl sommigen geloven dat Bitcoin om te handelen in de $50.000-$100.000 range dit jaar, waarschuwen JPMorgan’s strategen de permabulls dat dergelijke niveaus „onhoudbaar“ zouden zijn in 2021.

De bank oordeelt echter niet dat de grootste cryptocurrency dit jaar inderdaad zulke krankzinnige doelen zou kunnen bereiken door speculatieve vurigheid.

Bitcoin steeg naar een nieuwe recordhoogte van $34.800 op 3 januari, voordat het de volgende dag onder het niveau van $28.000 stortte in zijn grootste daling sinds „Zwarte Donderdag“ in maart 2020.

Het voorraad-tot-stroom Bitcoin-waarderingsmodel – dat tot nu toe accuraat is geweest – voorspelt dat Bitcoin Code tegen het einde van 2021 $100.000 zou kunnen bereiken.

JPMorgan’s teruggang

JPMorgan’s doelwitten moeten met een snufje zout genomen worden. Eind november, toen Bitcoin al bijna op zijn hoogtepunt was, moest Panigirtzoglou terugkomen op zijn vorige voorspelling dat grondstoffenhandelaren de rally konden verijdelen:

Bitcoin’s aanhoudende rally daagt onze vorige inschatting uit dat overboughtposities door momentum-handelaren zoals CTA’s mogelijk winst nemen of een terugkeerstroom op de korte termijn zouden kunnen veroorzaken.

Zoals gerapporteerd door U.Today, schatte JPMorgan dat pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen minstens $600 miljard in Bitcoin zouden kunnen steken.