Dezember 2023

Institusjoner som støtter Bitcoin: hva du kan forvente

Selv om markedet ble rystet da den regulatoriske hammeren rammet BitMEX i begynnelsen av oktober, har den siden kommet seg. Bitcoin, den største eiendelen, la merke til plutselig press gitt panikken i markedet, men det klarte å holde på og komme seg de neste dagene og nå en verdi på $ 11.731, noe som ikke ble sett på en stund.

Selv da Square kunngjorde sin investering i Bitcoin Trader, absorberte markedet nyhetene og handlet ikke for ustabilt. Dette har vært en funksjon som ble pekt som et tema av mange tradisjonelle investorer, men over tid har Bitcoin fått modenhet og sammen med det tilliten til institusjonelle investorer.

Bakkt, CME, LMAX Digital

Ifølge dataleverandøren Arcane Research var Bakkt Bitcoin-børsen vitne til en ny rekordhøy måned fra september til oktober. Økningen i interesse fra institusjoner fulgte hovedsakelig interessen til selskaper som Microstrategy og Square.

Siden børsen er viet til institusjonelle investorer i USA, antydet ovennevnte økning i volum den økende appetitten blant institusjoner for BTC.

Arcane fremhevet denne veksten ved å merke seg at det var 400 BTC-kontrakter som skulle utløpe i oktober på Bakkt. Dette var en økning på 14% fra september. Mens den åpne interessen for Bakkt så en gradvis økning siden midten av september. OI 15. oktober var rundt $ 18 millioner, men den noterte en nedgang på $ 3 millioner 16. oktober.

Bortsett fra Bakkt, var andre brukte plattformer av institusjoner LMAX Digital og CME, som også har lagt merke til et økt volum i oktober. I følge Skew ble LMAX Digital nummer to når det gjaldt 24-timers BTC spotvolum, etter Coinbase.

LMAX Digital overskred imidlertid det daglige volumet av andre fremtredende børser som Bitstamp, Kraken og Gemini. Mens CME-interessen hadde en sterk oppadgående trend siden begynnelsen av måneden. Den har flyttet fra 345 millioner dollar til 515 millioner dollar 16. oktober. Dette var ganske tydelige indikasjoner på en sterk etterspørsel fra institusjonene om BTC.